Zaterdagavond werd de Herentalse braderij met spetterend vuurwerk afgesloten. Er was echter opmerkelijk weinig volk op de Grote Markt. De afgelopen 20 jaar kreeg het vuurwerk toch duizenden op de been. Zaterdag niet. Wat schort er?



Nnieuwslezer J. Marcel uit Herentals (naam en adres bekend) : 'Misschien moet het stadsbestuur zich toch eens bezinnen over de braderij.

De publieke opkomst was droevig.   Vorige jaren ook als het minder goed weer was, kon je nog letterlijk over de koppen lopen en was het aanschuiven in de winkelstraten.

Nu waren er amper kraampjes te zien (het was ook nog geen solden !) en amper bezoekers.  Ook de datum  tijdens de laatste examenweek en 1 week voor de solden, is zeer slecht geprikt.

Voor de zelfstandigen moet deze braderij jaarlijks een topper worden,   moet iets opbrengen.  Deze braderij  was voor een groot aantal zelfs nog minder dan een gewone zaterdag door het jaar.

Veel winkels deden niet meer mee, anderen sloten om 18u uur en de rest noodgedwongen rond 20 uur (personeel betalen en niks verkopen dwong hen ertoe).

Elk jaar nemen minder en minder zelfstandigen deel wegens te laag rendement.

Hoog tijd dat de stad promotioneel iets professioneels doet voor de handelaars want na de leegstand in de Bovenrij , de Nieuwstraat volgen binnen een paar maanden een aantal zaken in de Zandstraat al (en er staat al wel wat leeg als je door de straat wandelt (oude Pam-Pam, de Stunt, Cuylen, Kebap Orient,..).

Ook het vuurwerk waar je een paar jaar geleden amper de Grote Markt op kon met duizenden fans, genoot zaterdag van een ondermaatse belangstelling. Amper een paar honderd mensen bevonden zich op en rond het marktplein.

Is het nog verantwoord om tijdens deze periode van bezuiniging en “crisis” zoveel geld de lucht in te schieten voor een handvol toeschouwers ?', aldus Marcel J.